Image

Je plaatsbeschrijving wordt na ondertekening automatisch naar jouw e-mailadres verzonden. Check zeker ook je spam. Heb je het niet ontvangen? Dan kan je het ook gemakkelijk terugvinden op jouw persoonlijk portaal via www.upportal.be .
Lukt het jou niet? Stuur even een mailtje naar jouw Upkot coach en hij/zij zal jou het document bezorgen.
Geen zorgen. De eerste twee weken kunnen er nog foto’s aan jouw plaatsbeschrijving toegevoegd worden. Controleer daarom de intredende plaatsbeschrijving goed en check jouw kamer grondig.
Overige gebreken geconstateerd? Stuur duidelijke foto’s door in een overzichtelijke mail via bijlage alsook de plek van de schade naar kotgebouw@upkot.be (bv. mia@upkot.be).
Stuur gerust even een mailtje naar backoffice@upkot.be met jouw vraag en onze collega’s zoeken het graag voor jou uit.
Voor informatie omtrent het opzeggen van jouw huurovereenkomst tijdens het academiejaar, kan je steeds jouw huurovereenkomst raadplegen via jouw persoonlijk portaal. In de huurovereenkomst vind je de verschillende modaliteiten (Algemene Voorwaarden – artikel 20) die aangevraagd kunnen worden.
Je kan ook steeds advies vragen aan jouw Upkot coach.
Wens je jouw huurovereenkomst stop te zetten, stuur dan een e-mail naar backoffice@upkot.be .
Voor (toekomstige) Erasmus-studenten hebben we een specifieke procedure waarbij je jouw kot of studio voor een bepaalde tijd onderverhuurt. Contacteer de Upkot coach van jouw gebouw.
Limoengroen is de eigen energieleverancier van Upgrade Estate, het moederbedrijf van Upkot. Voor deze energie betaal je maandelijks een vast bedrag aan Limoengroen. In deze forfait zit het gebruik van elektriciteit, water, verwarming, internet en afvalverwerking. Dit is een maandelijks vast bedrag: dat betekent dat er geen eindfactuur zal volgen op het eind van het jaar.
Wat moet ik doen?
1. Je wilt een feestje of pré-drink organiseren Upkot.
Leuk, maar laat dit weten aan de Upkotters van jouw keuken. Maak goede afspraken en zorg dat de andere Upkotters hier geen probleem mee hebben. Naast jouw keuken informeer je ook best de andere Upkotters van jouw gebouw. Zo zijn ze op de hoogte dat er lawaai kan zijn. De Facebookgroep van jouw Upkot gebouw is de ideale plaats om jouw mede-Upkotters op de hoogte te brengen.
2. Wat moet je doen in geval van geluidsoverlast?
Is het voor 22u? Communiceer met je mede-Upkotter en maak goede afspraken, want goede afspraken, maken goede vrienden.
Is het al later dan 22u? Tijd om actie te ondernemen. Vraag gerust aan de mede-Upkotters om het geluid wat zachter te zetten. Dit kan je doen in de Facebook- of Messengergroep van jouw gebouw. Merk je na 10 minuten nog steeds geen verandering? Ga even kijken bij je mede-Upkotter en vraag hem om de muziek zachter te zetten. Krijg je geen gehoor, stuur dan een berichtje naar de UpStudent of naar de Upkot coach.
Feestjes geven in de chillroom of de keuken zijn toegelaten, mits je respect hebt voor de afspraken die hierboven zijn geformuleerd. Zorg ervoor dat er steeds stilte en rust is in het gebouw tussen 22u00 – 7u00. Verplaats dus jouw feestje op tijd naar een andere locatie, zo blijven ook jouw mede-Upkotters gelukkig.
Zeker en vast, we hebben niet liever!
Je mag jouw persoonlijke Upkot stories altijd delen met onze Upkot-kanalen.
PS: Wist je dat we ook onze eigen Upkot filters hebben op Snapchat? Open Snapchat en scan de QR-code hieronder om onze filters te ontdekken.
Bij Upkot willen we alle studenten de tijd van hun leven geven. Om het goed samenleven te garanderen, vinden we het belangrijk dat iedere Upkotter respect heeft voor iedereen binnen de Upkot-community.
Wanneer het goede samenleven in gedrang komt, kan er een wake-up call gegeven worden door jouw Upkot Coach. Dit is een schriftelijke waarschuwing. Bij een tweede wake-up call kan er beslist worden de huurovereenkomst voor het volgende academiejaar niet te verlengen. Bij een derde wake-up call volgt een onmiddellijke beëindiging van de lopende huurovereenkomst.
Neen, je mag niet roken op de kamer noch op andere plaatsen in het gebouw. Buiten roken mag wel.
Bovendien hanteren we een nultolerantie over druggebruik (zowel soft als harddrugs).
Binnen Upkot respecteren we elkaars identiteit & persoonlijkheid. Want een Upkotter is zoals alle mensen, zoals sommige mensen en als geen ander.
Upkot is een progressieve en respectvolle gemeenschap. We respecteren diversiteit en de identiteit van elke Upkotter, Upkot Coach en het gebouw.
We creëren een positieve sfeer door verbindende communicatie. Als we mensen tegenkomen die onze Upkot-waarden niet onderschrijven of zich niet volgens onze afspraken gedragen, spreken we hen daarop aan.
Onze openheid voor een verscheidenheid aan gedachten omvat echter ook een niet-onderhandelbaar kader. Wat we niet kunnen tolereren zijn acties en gedrag die indruisen tegen onze eigen basiswaarden, mensenrechten en de wet. Het aanzetten tot agressie, het verspreiden van haat, het opzettelijk beledigen van anderen, uitingen van seksisme, grensoverschrijdend gedrag en racisme horen niet thuis in onze gemeenschap. Upkotters die zich schuldig maken aan dit soort gedrag, moeten door jullie hierop worden aangesproken. Als de feiten ernstig zijn, moet je dit melden zodat we de nodige gevolgen kunnen treffen. In ernstige gevallen zal de huurovereenkomst worden beëindigd.
Als je gedrag ervaart dat niet kan worden getolereerd in onze Upkot Community, meld dit dan door een e-mail te sturen naar respect@upkot.be. Je melding wordt strikt vertrouwelijk behandeld.
Het zou straf zijn mocht je jouw Upkot coach nog niet hebben ontmoet tijdens jouw intrede, maar voor de zekerheid kan je de Upkot coach van jouw gebouw op onze website terugvinden, mét foto!
Jouw Upkot coach is van alle markten thuis. Hij of zij staat in voor het volledige reilen en zeilen van jouw Upkot-gebouw: van het gebouwbeheer tot de verhuur en de sociale activiteiten die georganiseerd worden. Kortom: hij/zij zorgt ervoor dat je niets tekort komt en je de tijd van jouw leven kan hebben.
Je kan bovendien bij de Upkot coach terecht voor zowel jouw praktische vragen als een goede babbel.
In de meeste gevallen beheren onze Upkot coaches ook meerdere gebouwen en bewegen ze dus vaak tussen de verschillende locaties.
Je kan jouw Upkot coach steeds contacteren binnen de afgesproken werkuren (9u-18u). De communicatie verloopt voornamelijk via Messenger en Facebook. Vergeet dus zeker jouw Upkot coach niet toe te voegen als vriend op Facebook.
Buiten de werkuren en in het weekend kan je beroep doen op de Emergency Line van Upkot.
Het nummer van deze lijn is 09 395 98 98.
Let wel: voor onnodige interventies zal er een extra kost aangerekend worden.
Een urgentie omvat één van de volgende storingen/problemen:
Alle zaken buiten bovenstaande, worden niet als urgentie gezien en worden pas behandeld tijdens de werkuren.
Bij urgenties op medisch en/of psychosociaal vlak kan je overigens steeds contact opnemen met jouw Upkot coach, ook na de werkuren.
Opgelet: voor onnodige interventies, zal er een kost aangerekend worden.
Wanneer jouw Upkot coach in verlof is, zal zijn/haar ‘Buddy’ de dringende taken en noodgevallen overnemen. In eerste instantie kan je voor vragen of problemen ook terecht bij de UpStudent. Als de UpStudent niet bereikbaar is of het gaat over een urgentie tijdens de werkuren, kan je contact opnemen met de Buddy coach. Zijn of haar contactgegevens worden steeds duidelijk gecommuniceerd wanneer jouw Upkot coach in vakantie gaat.
Een UpStudent is een Upkotter die als jobstudent werkt en de Upkot coach ondersteunt in het gebouw. Je kan bij hem terecht voor kleine praktische vragen zoals: het legen van de brievenbus, het openen van de deur wanneer je jezelf buitensluit, het vragen van nieuwe vuilzakken, het vervangen van lampen in de keukens, etc.
Wanneer dit binnen de werkuren (ma – vrij tussen 9 – 18u) gebeurt, kan je steeds vragen aan jouw Upkot coach of de UpStudent om jou binnen te laten.
Wanneer dit gebeurt buiten de werkuren of in het weekend, kan je dit vragen aan de UpStudent.
Indien hij/zij niet aanwezig is of niet in de mogelijkheid is om jou binnen te laten, zal je zelf een (tijdelijke) oplossing moeten zoeken.
Er is iets defect in mijn kamer of in het gebouw.
Verblijf je in één van de onderstaande gebouwen, dan kan je jouw defect melden via dit online formulier.
Verblijf je in een ander Upkot-gebouw, dan meld je jouw defect aan jouw Upkot coach.
Let wel: weet dat sommige herstellingen ten laste van de huurder vallen. In ons ‘Let’s Upfix It’ geven we jou hier meer informatie over.
Heb je een algemene klacht waarbij je niet bij jouw Upkot coach terecht kan?
Stuur ons dan een e-mail via backoffice@upkot.be. De e-mail zal vervolgens door onze Community Managers met jou opgevolgd worden.
De meeste gebouwen zijn voorzien van een Fasttel-systeem. Deze is te vinden aan de inkom van het gebouw. Kijk in de contactenlijst en typ het nummer naast je naam in op het toetsenbord van de Fasttel. Doordat het systeem gekoppeld is aan jouw telefoonnummer, zal je een telefoonoproep krijgen.
Sla deze nummer op als bv. ‘deurbel Upkot’. Zo weet je steeds of er iemand aan de deur staat voor jou. Je kan de deur en/of poort openen met je telefoon door op toets “2” te drukken.
Tip: geef deze info ook steeds mee bij jouw bestellingen (bv. Deliveroo).
Heeft jouw gebouw een ander parlofoon systeem?
Vraag dan zeker bij de Upkot coach of UpStudent hoe dit werkt.
Smartair
Bij badges en sloten die werken op Smartair, heb je de handige functie om jouw kamerdeur open te laten staan. Deze functie heet ‘Escape Return’ en deze kan je gebruiken om naar bv. de keuken of het toilet te gaan zonder jouw badge te moeten meenemen.
Er zijn twee soorten manieren om je kamer open te laten staan:
Bekijk het de filmpjes om te zien hoe dit werkt
Belangrijk: merk je dat je slot begint rood-groen begint te pinken bij het badgen? Dan wil dit zeggen dat de batterijen bijna op zijn. Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op met jouw Upkot coach.
Salto KS
Bij dit systeem is er naast de badge ook een applicatie voor de smartphone voorzien. Met de app zal het mogelijk om de deur te openen via bluetooth of vanop afstand. Wacht de invite van jouw Upkot coach af om een account aan te maken op de app. Nadat je dit hebt gedaan, zie je in de app een overzicht van alle sloten waar je toegang tot hebt.
Wanneer je je badge verliest, kan je eenvoudigweg een nieuwe aankopen op onze online webshop.
Jouw Upkot coach zal contact opnemen voor het aanmaken van een nieuwe badge. De verloren badge zal bij het aanmaken van een nieuwe ook direct gedeactiveerd worden.
Wil je graag een extra badge, dan koop je deze ook aan via de webshop en neemt jouw Upkot coach contact met je op voor het maken van een kopie.
In de webshop vind je naast de badges ook nog andere zaken die je kan aankopen. Neem zeker eens een kijkje.
Log in via volgende gegevens:
Wanneer er een probleem is met de internetverbinding via telenet, is dit vaak te wijten aan een algemene storing binnen het netwerk. Check dus eerst even deze website.
Is er geen algemene storing vast te stellen, neem dan zo snel mogelijk contact op met jouw Upkot coach.
Neem zelf contact op met Smarteye via hun (live) Helpdesk: support@studenteninternet.be of telefonisch via 09 395 6000 (24/7).
Geef steeds een zo duidelijk mogelijk verhaal van wat het probleem exact is.
Bijvoorbeeld:
Enkel bij gebouwen die een Smarteye/Studenteninternet-verbinding hebben, is het mogelijk om de snelheid te upgraden.
Er is een fair-use softlimit van 150GB/maand. Je kan je persoonlijk verbruik opvolgen via https://dashboard.studenteninternet.be en zelf gratis verhogen tot 200GB/maand. Bezoekers kunnen met hun schoolgebruikersnaam en wachtwoord internet gebruiken via Eduroam en hoeven dus niet op jouw persoonlijke code in te loggen.
Meer info via https://www.studentinternet.eu/
Nog een andere vraag? Check dan eerst even https://www.studentinternet.eu/
Het gebouw zo snel mogelijk verlaten, natuurlijk!
Jouw Upkot coach zal een gedetailleerde 'Wat te doen in geval van brand' met jou delen om de jaarlijkse evacuatieoefening met jou voor te bereiden. Je kan dit document ook steeds raadplegen in de algemene Facebookgroep onder ‘documenten’.
Dit zijn de belangrijkste stappen:
Er is geen matras of bureaustoel aanwezig in jouw gehuurde Upkot kamer.
Je kan deze kopen op onze Upkot webshop (wacht niet te lang!) en deze zal in jouw kamer aanwezig zijn bij aankomst.
Wist je dat we ook een Upkot Marketplace hebben waar je tweedehands bureaustoelen en matrassen vindt? Upkot Marketplace is een facebookgroep waar je meubels kan verkopen of kopen van andere studenten (enkel voor Upkot projecten).
1. Heb je een eigen thermostaat in jouw kamer?
Fantastisch, dan kan je jouw verwarming vanop het scherm aansturen.
We streven er steeds naar om jouw kamer of studio op een temperatuur tussen de 20 en 22 graden te houden.
Let er wel op dat deze streeftemperaturen niet gegarandeerd kunnen worden bij extreem hoge of lage buitentemperaturen.
2. Heb je een invididuele radiator op jouw kamer?
Dan hebben we nog een aantal interessante tips voor jou:
Jazeker! In ieder Upkot-gebouw hebben we een werkend ventilatiesysteem. Dit is noodzakelijk om de goede luchtkwaliteit te bewaren, de luchtvochtigheid op peil te houden én jouw hoofd koel te houden.
WIST JE DAT…
Probeer eerst het probleem zelf te verhelpen met een ontstopper. Lukt het niet om jouw toilet te ontstoppen, contacteer dan jouw Upkot coach.
Beter voorkomen dan genezen, let er daarom op dat je:
Indien een professionele ontstoppingsfirma moet komen en blijkt dat het toilet door een slecht gebruik verstopt is geraakt, worden de (hoge) ontstoppingskosten doorgerekend aan de huurder.
Wanneer jij of jouw buur te lang onder de douche staat, dan beïnvloedt hij/zij de watertemperatuur van de andere buren die tegelijkertijd douchen. Vandaar komt de uitspraak ‘Neem je een douche van een uur, dan klaagt je buur.’ Daarom willen we iedereen aanmoedigen om de douchetijd te (proberen) beperken tot 5 minuten. Bovendien moet je weten dat te heet water niet goed is voor jouw huid en haren.
Wist je dat …
Er sinds dit academiejaar een zandloper in iedere gemeenschappelijke douche aanwezig is om jouw douchetijd te (proberen) beperken tot 5 minuten?
Twee keer per jaar komt de Upkot coach en/of UpStudent langs om te zien of de kamer goed beheert wordt en/of je eventueel tips nodig hebt om de kamer beter te onderhouden. Deze kamerrondes zullen ruim op voorhand aangekondigd worden.
In ons 'Tips & Tricks' document vind je heel wat handige tips & tricks om jouw kamer/studio in optimale staat te houden.
We willen dat je jouw kamer in dezelfde staat achterlaat zoals je hem hebt aangetroffen. Om jou hierbij te helpen, hebben we een ‘Checklist voor het verlaten van jouw kamer’ opgemaakt.
Neen, ook al kunnen we het jou niet officieel verbieden. Wel is het zo dat je aan het einde van jouw verblijf jouw muur in de oorspronkelijke staat moet herstellen indien deze beschadigd is. Aangezien het zonde zou zijn om hier geld aan te verspillen, hebben we daarom voldoende ruimte en tools voorzien om jouw kamer te personaliseren met foto’s.
Als je een kamer zonder eigen kitchenette huurt, deel je samen met andere mensen een keuken. Het is de bedoeling dat je nadat je de keuken gebruikt, de ruimte altijd netjes achterlaat en dat je het nodige doet als er een vuilniszak vol zit of een afwasmachine geledigd moet worden. Dezelfde principes gelden voor de algemene faciliteiten.
Doorheen het jaar, bijvoorbeeld voor de zomer of na het eerste semester, wordt er een grote keukenkuis georganiseerd. Iedereen die de keuken gebruikt, krijgt dan een taak toegewezen en voert deze uit tegen de deadline. Zo krijgt de keuken doorheen het jaar een diepe en grondige kuis!
Voor jouw etenswaren hebben we zowel in de frigo, diepvries als kasten een individueel schap voor jou voorzien via een label met jouw kamernummer.
Wat betreft het servies: dit wordt gedeeld met de rest van de keuken omwille van praktische redenen.
Zo zal je zien dat er gedeelde kastruimte is voorzien voor tassen, glazen, borden, enzoverder.
Als Floor Manager hou je de properheid van de keuken nauwlettender in de gaten en stuur je bij waar nodig. Aan het einde van de week, sta je in de voor de grote schoonmaak van de keuken. Na de kuis maak je foto’s van het geleverde resultaat en post deze op de facebookpagina van de keuken. Wanneer jij floormanager bent, dat vind je terug op de keukenlijsten in de keuken.
Deze taken zijn verplicht. Zorg er dus zeker voor dat je wisselt van beurt als je er niet bent of ziek bent. Lukt dit niet? Stuur dan een berichtje naar de Upkot coach of de UpStudent.
Upkot wil tegen 2035 netto CO2 neutraal zijn en heeft een stappenplan uitgewerkt om dit ambitieus doel te bereiken.
Sinds 2018 worden in nieuwe Upkot projecten geen fossiele brandstoffen meer aangewend om de CO2 uitstoot te beperken. Daarnaast is het moederbedrijf Upgrade Estate bezig met een langetermijnstrategie om eigen energie op te wekken met windturbines en solarfarms, en investeert het bedrijf in duurzaam beheerde bossen in Finland.
Upkot heeft een eigen upcycling atelier waar een gedreven team aan de slag gaat met bestaande spullen om de upkot projecten van een origineel en duurzaam design te voorzien. Hiermee willen we onze studenten sensibiliseren en inspireren om verspilling tegen te gaan.
Met Upkot willen we dat de studenten de tijd van hun leven geven. Daarom organiseren we veel initiatieven zodat ze met een gerust hart kunnen genieten van hun tijd als student.
Enkele initiatieven die we met veel enthousiasme organiseren voor de studenten:
Heb je een miskoop gedaan of heb je overschotten van voeding? Leg deze in de sharing is caring-frigo in de inkomhal. Ligt er iets in de frigo dat je zelf kan gebruiken, neem het mee. Zo gaan we voedselverspilling tegen!
Je bent vrij om ze wat etensresten te geven, maar lees wel goed het instructiebord bij hun hek. Ze leggen eieren om je te bedanken voor je liefde en zorg, dus neem de eitjes gerust mee en maak wat roerei voor je mede-Upkotters.
GO! Je vindt in elke gemeenschappelijke douche een timer, zet deze aan, je hebt vijf minuten de tijd om te douchen. Dit maakt iedereen bewust over jouw watergebruik.
Op zoek naar spullen om je kamer in te richten? Of graag zelf zaken verkopen? Dan is dat super eenvoudig via de Facebookpagina Upkot Marketplace.
Met de actie ‘Clothes for a cause’ maken we jou warm om jouw kledingkast uit te kuisen en kledij die je niet meer draagt, te doneren aan het goede doel. Deze inzamelactie wordt jaarlijks georganiseerd.
Heb je zelf ook ideetjes om jouw project ecologischer en duurzamer te maken? Aarzel dan niet om jouw Upkot coach hiervan op de hoogte te brengen. Dan gaan we er samen mee aan de slag!
Bij Upkot gebruiken we de Tapazz-app voor het gebruik van de Laundry room (wasmachine en droogkast)
Je hebt een e-mail ontvangen om de app te downloaden en een account aan te maken. Accepteer de uitnodiging, download de app en log in. Vervolgens krijg je een overzicht van de aanwezige toestellen in jouw Upkot-gebouw.
In de Laundry room zelf vind je een volledig overzicht met uitleg terug.
Een wasbeurt kost 1,5 euro/uur*. Een wasbeurt duurt minimaal 2 uur.
*Deze tarieven kunnen wijzigen.
Contacteer dan de helpdesk via support+naamupkotgebouw@tapazz.com. (vb. support+miaupkot@tapazz.com)
We hebben verschillende soorten afvalstromen:
Upkot vindt het enorm belangrijk om bewust om te gaan met het afvalbeheer. Draag dus je steentje bij en sorteer op de juiste manier.
Opgelet: zorg ervoor dat jouw afvalzakken steeds zijn dichtgeknoopt vooraleer je deze in de juiste container deponeert.
*Voedseloverschotten mogen – volgens de informatie op het plakkaat aan de kippenren – aan de kippen gegeven worden.
Brieven of kleine pakketjes die in de brievenbus worden geleverd, worden verzameld in de ‘You’ve got mail’ – brievenhouder in de inkomhal van je gebouw.
Pakketten kunnen geleverd worden op kot, maar vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Meestal worden deze verzameld op een centrale plek, afhankelijk van jouw Upkot-gebouw. Idealiter laat je best je pakket toekomen in een afhaalpunt, dit is het veiligste. De Upstudent ledigt de brievenbus ongeveer twee keer per week.